energieprijzenonline.nl

Besparen door te investeren!

Hoewel het met de economie de goede kant op lijkt te gaan, moet ik eerlijk toegeven dat ik niet zo heel veel verschil merk ten opzichte van de recessie. Ik heb niet meer te besteden maar ook niet minder. Volgens mij gaat het echt een beetje om tientjes werk. Op dit moment kan ik me daar niet duk om maken. Vroeger was dat wel anders. Als student moest ik echt veel beter op mijn geld letten dan nu. Natuurlijk is het inkomen dan ook veel lager omdat men veel van de tijd door moet brengen op school, houdt men minder tijd over om te werken en dus geld te verdienen. Uiteraard kun men als student geld lenen, maar dat zegt het al lenen. En lenen kost altijd geld ook al komt het geld van de DUO. Rente moet men altijd terug betalen. Geen goed idee dus om veel te gaan lenen. 

Creatief

Mijn mening is dat men wel veel creatiever wordt met het omgaan van geld. Men zoekt meer mogelijkheden om geld te besparen of juist te verdienen. In die tijd heb ik bijvoorbeeld alles wat ik niet gebruikte te koop gezet. Op die manier kreeg ik toch af en toe nog best wel wat geld in de portemonnee. Ook ben ik kritisch gaan kijken naar alles waar ik op kon besparen. Natuurlijk heb je veel kostenposten die voor de hand liggen en die gemakkelijk aan te passen zijn. Denkt u hierbij aan een telefoonabonnement en eigenlijk alle andere abonnementen. Legt u de lijstjes maar eens naast elkaar. Toch is het soms ook slim om te investeren en daardoor te kunnen besparen.

Pardon?!

Nu snap ik dat het raar klinkt, meer geld uitgeven om te besparen. Het gaat er eigenlijk vooral om wat er onderaan de streep overblijft. Als u dan meer geld over hebt gehouden, hebt u het goed gedaan. Om het wat duidelijker te maken zal ik een voorbeeld geven waar niet veel mensen over nadenken. U kan bijvoorbeeld kiezen voor zuinige elektrische verwarming (meestal in de vorm van infrarood). U moet dan wel investeren in panelen. Maar al met al zal het zich waarschijnlijk uiteindelijk wel allemaal weer terug betalen. Gaat u het zelf maar eens met elkaar vergelijken en vorm uw eigen mening er over. Deze methode heeft overigens wel alleen zin als u wat langer in hetzelfde huis woont. Natuurlijk kan uw voorkeur ook gewoon uitgaan naar elektrische verwarming. Dan is het gewoon een investering voor uwzelf!

Exit mobile version