energieprijzenonline.nl

De beste energie prijzen!

energie

De beste energie prijzen? Die vind je gewoon online. De vraag is echter: waar vind je jouw ideale contract? Waar kijk je naar? Ga je prijzen vastzetten voor drie jaar, omdat je een leuke welkomstbonus krijgt bij je nieuwe energie contract? Of kijk je enkel naar je nieuwe maandbedrag?

In dit blog artikel geven we je een aantal tips over het vinden van de beste prijzen voor energie. Daar zijn we per slot van rekening energieprijzenonline.nl voor.

De energie prijzen van 2018

2019 staat alweer voor de deur, dus is het handig om even kort te kijken wat er het afgelopen jaar precies is gebeurd met de prijzen voor elektriciteit en gas! Die fluctueren namelijk vaak – soms zelfs maandelijks.

Het afgelopen jaar hebben de prijzen weer enigszins gefluctueerd. De kosten voor elektriciteit zijn per huishouden gemiddeld afgenomen met zo’n € 100,- (over het gehele jaar). Elektriciteit is goedkoper; gas iets duurder. Dat komt hoofdzakelijk door de belasting op gas, welke is toegenomen. De levering hiervan is echter goedkoper geworden, dus uiteindelijk gaan we er amper op achteruit.

Ten opzichte van 2006 zijn de prijzen (gemiddeld) gestegen met 2,4%.

2018: het jaar voor zonnepanelen

Er zijn natuurlijk meer dan genoeg manieren om te besparen op je maandelijkse energie rekening. Zo kun je investeren in goede isolatie (erg handig nu de koude maanden weer zijn aangebroken). Een andere optie is uiteraard de installatie van zonnepanelen. Groene energie is uiteindelijk de beste energie. En binnen enkele jaren kun je al flink besparen; zeker het afgelopen jaar. 2018 was dan ook een geweldig jaar voor mensen die zonnepanelen op het dak hebben.

Wie weet hoe het weerbericht voor volgend jaar eruit ziet! Misschien wordt dit nog wel beter, misschien iets minder. Wie zal het zeggen. We kunnen echter zonder twijfel zeggen dat de installatie van zonnepanelen een goede actie is voor mensen die willen besparen op hun energie rekening. Denk hier dus zeker over na!

Ga gewoon energie vergelijken

Je hebt vast wel eens gehoord van energie vergelijken. Zoals met bijna alles tegenwoordig, kun je nu ook heel eenvoudig contracten en aanbieders naast elkaar leggen en de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Of sterker nog: dit doet de vergelijker al voor je. Er zijn vele handige websites waar je gebruik van kunt maken om energie te vergelijken.

Let er alleen goed op dat je de einddatum van je huidige contract goed controleert. Bij een overstap zal je – indien je contract nog loopt – anders dubbel moeten betalen. En daar heeft niemand zin in.

Exit mobile version