energieprijzenonline.nl

Bouw de boomhut van je dromen

isolatiemateriaal

Vroeger als kind droomde ik altijd al van een droomhut in mijn tuin. Helaas had ik niet zo’n grote tuin en ook geen geschikte bomen. Toch lijkt het me nog steeds leuk om er een te bouwen mocht ik ook wel een tuin krijgen die hiervoor geschikt is. Maar misschien heb jij wel een tuin met de juiste bomen en willen jou kinderen ook niets liever dan een echte stoere boomhut bouwen. Is dat bij jou nou het geval? Dan geven we je in dit blog graag wat tips over hoe jullie het beste een boomhut kunnen bouwen.

De juiste bomen en het juiste materiaal

Als je een boomhut gaat bouwen moet je natuurlijk allereerst een of twee goede bomen in je tuin hebben staan maar wat bedoelen we nu met goede bomen? Deze bomen moeten sowieso een stam hebben met een diameter van minimaal een meter, een grotere boom is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. Daarnaast moet deze boom ook relatief stevig gebouwd zijn. Een hoge bouw is bijvoorbeeld niet altijd beter. Deze zal namelijk meer wind vangen waardoor het best kan zijn dat de boomhut meebeweegt bij een flinke windvlaag. Heb je de juiste bomen gevonden dan wordt het tijd voor het juiste materiaal zoeken. Zelf ben ik enorme fan van pallets omdat dit ten eerste vaak gereyceld materiaal is maar ook behoorlijk sterk. Ander materiaal is natuurlijk ook prima zolang het hout maar een sterke kern heeft. Is het hout nog niet bewerkt dan is het aan te raden om het hout eerst nog even op te schuren en eventueel in de lak te zetten. Hierdoor blijft het hout veel langer mooi.

De boomhut bouwen

Hoe je het beste je boomhut kan bouwen hangt weer af van je type boom die je hiervoor gebruikt. Op internet zijn er allemaal voorbeelden te vinden van professionele boomhutten bouwers die je echt voorzien van de ideale bouwtekening. Is de boomhut eenmaal klaar dan is het verstandig om de boomhut te voorzien van isolatiemateriaal. Met isolatiemateriaal zorg je ervoor dat de boomhut in de zomer lekker koel blijft en in de winter blijft het binnen een stuk warmer dan buiten. Zo kan er het hele jaar door gebruik worden gemaakt van de boomhut. Is de boomhut voorzien van isolatiemateriaal? Dan is het hoogtijd op de boomhut in te richten. Met een paar kussens, decoratie en een touwladder kom je al een heel eind!

Mobiele versie afsluiten